környezettudatos osztályterem

A környezet-tudatos életmód nem csak divat hanem nagyon fontos üzenete van: a környezet védelme és megmentése. Azt jelenti, hogy elkötelezettek vagyunk a fenntartható fejlődés, a környezettudatos életmód, a természeti erőforrások megőrzése, a káros anyag kibocsátás csökkentése, újra hasznosítás, ökológiai lábnyom minimalizálás és a természetbarát megoldások mellett.
Azonosulni a környezetbarát filozófiával alkotó légkörrel tölti meg az osztálytermeket. Az alábbiakban néhány javaslatot olvashatsz arról hogyan lehet elkezdeni és megtanítani a pozitív viselkedést és szokásokat. Minden kis lépés eredmény, a tudatos és felelősségteljes viselkedés irányába.

Hogyan tanítsuk a tanulókat a környezet védelmére?

 

  • Rendezzük be a termet öko-tudatosan- újrahasznosított anyagokból. Egy galériát láthatsz a blog alján a  karton kreatív felhasználására az osztálteremben.
  • Szervezzünk tantermi kiállításokat, művészeti versenyeket, kirándulásokat, öko-vásárt, beszélgetéseket vagy kertészeti projekteket
  • Használjunk elérhető online eszközöket, például ökolábnyom, szénlábnyom vagy vízlábnyom számlálót http://www.kothalo.hu/labnyom/
  • Ösztönözzük az újrahasznosítást és a hulladék válogatását, az osztályteremben és azon kívül is.

Hogyan használjuk a papírt öko-tudatosan.

Nyomtatás előtt változtassuk meg a margókat Wordben- lapelrendezés – margók beállításval, vegyük nagyobbra azokat

Használjunk tintaspóroló betűtipusokat: Ryman Eco, Ecofont

https://www.solopress.com/blog/eco-friendly/eco-friendly-font/- ingyenesen letölthetők

ellenőrizzük, hogy a szöveg illeszkedik-e az (utolsó) oldalhoz, és hogy az utolsó sor nem kerül-e a következő oldalra, vagy az utolsó oldal nem marad-e üres.

A nyomtatás előtt mérlegeljük, vajon a feladatot valóban ki kell-e nyomtatni, vagy elég egy-egy leírás 2–3 hallgató számára? Használjunk online eszközöket vagy notebook? Küldhetők-e az anyagok elektronikusan?

Nyomtassunk A5 méretben, de előtte ellenőrizze, hogy a betűkészlet kissé nagyobb-e. Ily módon megtakaríthatjuk a hely 50% -át!

Nyomtassunk 2 oldalasan. Ha egyoldalas, ösztönözzük a tanulókat, hogy használják fel a szabad helyet a jegyzetekhez.

Használjunk különféle online tanulási platformokat, mobil alkalmazásokat megbeszélésekhez, értékeléshez és a feladatok benyújtásához. Ilyen módon a tanulók fejlesztik informatikai készségeiket is.

Tároljuk az adatokat online.

Ezek is érdekelhetnek

Szülinap az osztályban-születésnapi táblák a tanteremben.

Szülinap az osztályban-születésnapi táblák a tanteremben.

Lehet rajta vitatkozni, hogy a születésnapok ünneplése az iskola vagy a pedagógus feladata-e. De az biztos, hogy a gyerekek a születénapjukon különlegesnek szeretnék érezni magukat.El ne felejtsük... Készítsünk hát születésnapi táblát, hogy el ne  felejtsük senki...

Last minute adventi ötletek

Last minute adventi ötletek

Advent időszaka a várakozás jegyében telik. Várjuk a fény megszületését, a világosság növekedését. Jézus születésére való várakozás, a felkészülés, a reménykedés időszaka. Az advent szó jelentése eljövetel. A latin adventus Domini („az Úr eljövetele”) kifejezésből...

Pin It on Pinterest

Share This