gyerekek pancsolnak a vízben

A forró nyári napok remek alkalmat kínálnak arra, hogy a szabadban töltsük az időnket, de a hőség miatt elengedhetetlen, hogy találjunk olyan tevékenységeket, amelyek nemcsak szórakoztatóak, hanem hűsítőek is. A vízi játékok tökéletes választásnak bizonyulnak, hiszen ezek a játékok egyszerre nyújtanak felüdülést és izgalmat mind a gyerekek, mind a felnőttek számára. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány kreatív és szórakoztató vízi játékot, amelyek garantáltan feldobják a forró nyári napokat, és biztosítják, hogy mindenki kellemesen hűs maradjon a nagy melegben.

A Klasszikus vízibomba csata:

Készíts több tucat vízibombát, és rendezzetek csapatok közötti csatát. Fontos a biztonság, így ügyeljetek arra, hogy ne dobjátok erősen egymásra a bombákat.

Szivacsdobálás:

Szerezz be néhány nagyobb szivacsot, áztasd be vízbe, és kezdődhet a dobálás. Ez egy biztonságosabb alternatíva a vízibombák helyett.

Vízpisztoly csata:

Különböző méretű vízipisztolyokkal lehet csapatokban vagy mindenki mindenki ellen játszani. Készítsenek különböző akadályokat és búvóhelyeket is.

Vizes lufi taposás:

Tölts fel lufikat vízzel és szórj szét egy területen. A játékosok feladata, hogy minél több lufit tapossanak szét adott idő alatt.

Vizes tánc:

Kapcsoljatok be zenét, és táncoljatok a vízsugarak alatt (például egy locsoló berendezéssel). Ez nem csak hűsít, hanem szórakoztató is.

Horgászat a kádba:

Tölts meg egy nagyobb műanyag kádat vízzel, és tegyél bele műanyag halakat vagy játékokat. Adj a gyerekeknek kis hálókat és játszatok horgászatot.

 

Vizilimbó:

Állíts fel egy limbo állványt vagy használj egy vízsugarat (például egy kerti slagot). A játékosoknak át kell menniük a vízsugár alatt, miközben egyre lejjebb kerül.

Vízlufi fogócska:

Tölts meg lufikat vízzel, és a játékosoknak el kell kapniuk a dobott vízilufikat anélkül, hogy azok kirepednének.

Hűsítő kincsvadászat:

Rejts el vízálló játékokat vagy apró kincseket a kertben, majd locsoljátok meg a területet vízzel. A játékosoknak meg kell találniuk a kincseket.

Hűsítő táncverseny:

Állíts fel locsolókat a kertben, és játssz zenét. A játékosok táncoljanak a locsolók alatt, és aki a legjobban táncol, az nyer.

Vízi jégkocka keresés:

Tegyél jégkockákat egy nagy vizes medencébe, és a játékosoknak a meg kell keresniük a medencében. Az nyer, aki a legtöbb jégkockát gyűjti össze adott idő alatt.

Vízfutás:

Állíts fel egy pályát, és a játékosoknak egy vízzel töltött poharat kell egyensúlyozniuk a fejükön, miközben futnak. Az nyer, aki a legtöbb vizet megtartja a poharában a célba érkezéskor.

Vízi célbadobás:

Készíts egy céltáblát és tölts meg néhány vízibombát. A játékosoknak el kell találniuk a céltáblát a vízibombákkal. Pontokat lehet szerezni a találatok alapján.

 

A vízi játékok nemcsak hűsítőek, hanem remek alkalmat is kínálnak a közös élmények szerzésére. A fent bemutatott játékok változatosak és könnyen megvalósíthatóak, így bárki megtalálhatja köztük a kedvencét. Legyen szó vízibomba csatáról  vagy akár egy vidám vízlimbóról, biztosan mindenki élvezni fogja ezeket a szórakoztató tevékenységeket. Ne felejtsük el, hogy a biztonság mindig elsődleges szempont, különösen vízi játékok során, de a megfelelő előkészületekkel és óvatossággal garantált a vidám és hűsítő kikapcsolódás a forró nyári napokon.

Dokumentáld gyorsan, profin az óráidal, foglalkozásaidat

Legnépszerűbb óratervező sablonok

Ha hasznosnak találod  a bejegyzéseket a további tartalmakért kövess minket a facebookon!

Ezek is érdekelhetnek

Kooperatív óraterv jellemzői

Kooperatív óraterv jellemzői

TANTÁRGY: bármely KOROSZTÁLY:alsó, felső tagozat, középiskola    IDŐ:45-90 perc    MUNKAFORMA:  csoport ESZKÖZÖK:  feladattól függ  ELŐKÉSZÍTÉS: némelyik feladathoz szükséges  MIRE JÓ MÉG:  csapatépítésA kooperatív óraterv olyan terv, amely a kooperatív tanulási...

10 műveltségi terület és a tantárgyak kapcsolata

10 műveltségi terület és a tantárgyak kapcsolata

Anyanyelv és irodalom    Alapvető szerepe van a gondolkodásmód kialakításában, a nevelésben, az oktatásban; információszerzés lehetőségeinek feltárásában, probléma megértésében illetve megoldásában; továbbá az önálló tanulás kialakításában. Minden tantárggyal hatnak...

Iskolai nyomozós játék kerettörténettel és feladatokkal

Iskolai nyomozós játék kerettörténettel és feladatokkal

TANTÁRGY: osztályfőnöki, bármely KOROSZTÁLY:alsó, felső tagozat, középiskola    IDŐ:60 perc    MUNKAFORMA:  csoport ESZKÖZÖK:  feladattól függ  ELŐKÉSZÍTÉS: némelyik feladathoz szükséges  MIRE JÓ MÉG:  csapatépítésÜdvözlünk mindenkit az izgalmas iskolai nyomozós...

13 játékos feladat a tanév búcsúztatására

13 játékos feladat a tanév búcsúztatására

TANTÁRGY: osztályfőnöki, bármely KOROSZTÁLY:alsó, felső tagozat, középiskola    IDŐ:25-45 perc    MUNKAFORMA:  csoport ESZKÖZÖK:  feladattól függ  ELŐKÉSZÍTÉS: némelyik feladathoz szükséges  MIRE JÓ MÉG:  csapatépítésEgy újabb tanév végéhez érkeztünk, amely tele volt...

Pin It on Pinterest

Share This