Classbook-óratervező  programról

A FORMÁT MI ADJUK A TARTALMAT TE!

 

Kiknek ajánljuk programjainkat?

Óvodapedagógusoknak, tanítóknak és tanároknak 1-12. osztályig, gyógypedagógusoknak, fejlesztőpedagógusoknak

Mire használhatók a programok?

A Classbook-óratervező programmal a mai kor elvárásának megfelelően magas szakmai színvonalú, differenciált foglalkozások, órák megtervezését dokumentálást lehet elvégezni. Általános elvárás, hogy az órák változatosak, érdekesek legyenek. A program lehetővé teszi, hogy  pár kattintással jól átlátható terveket alkossunk.

Elfogadják portfólióban, látogatásokkor?

Útmutató a pedagógusok minősítési rendszeréhez iránymutatásai alapján készült, a formai előírások betartásával. (Lásd gyik a lap alján)

Mivel tud többet mint, amit eddig használtam?

Több látványos megoldás gyorsítja fel a munkát:

 • PEDAGÓGIAI SZAKSZAVAKAT, TÖBB SZÁZ ÓRAI ELEMET TARTALMAZ, amely egy kattintással előhívhatunk.
 • A PÁR PERC ALATT ELKÉSZÍTHETŐ A TERV, azonnal nyomtatható, pdf-ben menthető a további használatra. Látványos és szép a végeredmény.
 • TÖRVÉNYI ELÍRÁSOKNAK MEGFELELŐ: A pedagógusok előmeneteli rendszerében előírtaknak megfelelő formátumban A és B változatban teszi lehetővé a tananyag megtervezését
 • KÖNNYEN ELSAJÁTÍTHATÓ: A programot könnyen érthető, magyar nyelvű instrukciók is segítik, ami alapján első használat után könnyen megtanulhatóvá teszi a programot.
 • TÁROLÓ FUNKCIÓval is el lett látva. Az adott óratervhez csatolható kép, word, excel dokumentum. Akár feladatlapokat vagy mondjuk egy óra értékelését ( dolgozatokat scannelve) is tárolhatjuk.
 • MEGÚJÍTHATÓ Az új tanévben pár kattintással átvihetők a tervek a következő tanévre. Amennyiben szükséges újra szerkeszthetőek az óratervek.

 

Akik már kipróbálták
Teszteltem és tanultam a használatát a Classbook óratervezőnek, és elkészítettem a tanfelügyeletemre az óraterveimet! Elfogadták és nagyon részletesnek tartották. Tehát, bátran ajánlom mindenkinek, mert nagyon nagy segítséget nyújt a tervező munkában és végre nem kell több órán át szerkeszteni, írogatni, formázgatni az óraterveket. Nagy segítséget nyújt a tanórai tervező munkámban. Javaslom, bátran kezdjétek el használni a siker nem marad el! Jobbágy Miklósné Erzsi

szaktanácsadó

“A CLASSBOOK-óratervező az alap- és középfokú oktatásban dolgozó tanítóknak és tanároknak készült, a pedagógusok előmeneteli rendszerében ajánlottak alapján. Ezért szaktól függetlenül bármelyik tanóra vagy foglalkozás megtervezésére kiválóan megfelel.” Modern Iskola

moderniskola.hu

“Kipróbáltam a Classbook óratervezőt.Az alkalmazás hasznos segítője lehet minden pedagógusnak, aki a munkájához óravázlatokat készít.
Kevés idő alatt készíthetünk szép igényes óravázlatokat.”
Tóth Lászlóné

tanár

Van még kérdése? Tegye fel!

Gyakran ismételt kérdések

Kezdetek
Miért alkottuk meg a Classbook-óratervező és a Skillful egyéni fejlesztési terv író programokat?
Azért alkottuk meg a programot, mert felmerült az igény, hogy a minőségi munka nem menjen a pedagógusok szabadidejének a rovására. A tanítási órákra való felkészülés minél könnyebb de szakszerű legyen.
Milyen elismeréseket kapott a program?
Több mint 4 éve dolgozunk programjaink fejlesztésén, finomításán. Eddig több mint 2000 pedagógussal tartottuk a kapcsolatot. Folyamatosan figyelembe vesszük a tanároktól, tanítóktól, szakfelügyelőktől jövő javaslatokat, és beépítjük a programokba. Iskolák komplett tantestülete tervezi velünk foglalkozásait. Facebook oldalunk több mint 2500 követővel rendelkezik, facebook csoportban majdnem 5000 csoporttag található. Vállalkozásunk 2017-ben megkapta a Széchenyi terv digitálisan felkészült vállalkozás minősítést.
Miért kellenek az óravázlatok?
A pedagógusok értékelésekor a tanfelügyelők a 326/2013. (VIII.30.) Kormányrendelet (a továbbiakban: Kormányrendelet) 148. § (2) bekezdésében foglaltak alapján kötelesek áttekinteni az alábbi dokumentumokat, így ezek előkészítésére az ellenőrzött pedagógusoknak előre föl kell készülniük:

 • a meglátogatott órákra vonatkozó tanmenetek,
 • a meglátogatott órák óraterve vagy foglalkozásterve,
 • az egyéb foglalkozások (szakkör, korrepetálás, stb.) tervezési dokumentumai,
 • a foglalkozások haladási és osztályozó naplója,
 • a meglátogatott órákon részt vevő tanulók füzete.

Természetesen a tanfelügyeleti ellenőrzésről szóló hivatalos tájékoztatás előtt sem a pedagógus sem az igazgató nem tudja, hogy melyik órát látogatja meg a tanfelügyelet, de a dokumentumokat úgy kell előkészíteni, hogy azok megfeleljenek az elvárásoknak.

Pedagógus portfólió, látogatások formai elvárásainak megfelel?
Mindkét program a Pedagógusok előmeneteli rendszerében előírtaknak megfelelően fekete, Times New Roman 12-es betűvel dolgozik.
Technikai kérdések
Milyen rendszer alatt működnek a programok? Mekkor a helyigénye?
A programok windows rendszer alatt működnek,38 Mb helyigénnyel.
Mi a teendőm a program első használatba vételekor?
A programok 4 módon tartalmaznak részletes leírást. A programokban található egy használati kézikönyv, továbbítunk egy rövidített útmutatót, a honlapon található részletes videós bemutató magyarázattal, és a programok maguk is tartalmaznak magyar nyelvű instrukciókat a használattal kapcsolatban.
Hányan használhatják a programot?
A program egy felhasználóra van tervezve. A profil kialakítása után adatainkat csak be kell kattintani, a rendszer önmagától kitölti a megfelelő sorokat.
Mit tegyek ha lejár a licencem?
Amennyiben szeretné megújítani licencét kérem írjon az info@oraterv.hu oldalra.
Ha lejár a licencem elvesznek az óraterveim is?
A válasz:nem. Az terveket el lehet menteni saját gépre, onnan bármikor előhívhatóak. A program a licenc megvásárlását követően lesz aktív.
Ha problémám merült fel a programmal kapcsolatban hol jelezhetem?
Amennyiben bármilyen kérés kérdés vagy probléma merül fel a honlapon keresztül a kapcsolatfelvételi lapon vagy az info@oraterv.hu címen jelezhető. A lehető legrövidebb idő alatt válaszolunk. Az eddigi tapasztalat alapján egyértelműen kijelenthető, hogy kizárólag olyan típusú problémák merülnek fel, amely az általunk adott instrukciók alapján, könnyedén kiküszöbölhetőek.
Rendelés
Mi a teendőm rendeléskor?
Megrendelés menete
új vásárláshoz és licenc-idő meghosszabbításhoz
1, Válasszon ki egy terméket , és kattintson rá! A következő oldalon, egy részlettes leírás található a termékről, itt kell kattintani a KOSÁRBA RAKOM gombra! További termékek választhatók, a VÁSÁRLÁS FOLYTATÁSA gomb megnyomásával. Automatikusan visszakerül a boltba.

2, Folytassuk a vásárlást! Kattintson a KOSÁR gombra! Van kuponja? Írja be a kuponkódot és nyomja meg a KUPON BEVÁLTÁSA gombot! Nyomja meg a TOVÁBB A PÉNZTÁRHOZ gombot!

3,Töltse ki az adatait! Ellenőrizze le az adatait! Főleg az email címet mert ez a legfontosabb kommunikációs csatorna! Kattintson a közvetlen banki átutalásra, pipálja be az Adatkezelési tájékoztatót és az Általános szerződési feltételeket! Majd nyomja meg a MEGRENDELÉS ELKÜLDÉSE gombot!

4, Ebben a pillanatban meg is érkezett a visszaigazolás a saját, megadott email címre.Most annyi teendő van, hogy a levélben megadott számlaszámra fizesse be a vételárat!

5, Amint az utalás teljesül egy számlát és egy teljesített rendelésről szóló értesítést küldünk az email címre. A letöltésre kell kattintani, és letölteni a file-okat! A file-okat a rendszer egyszer engedi letölteni.

Hogyan tudok kedvezményt elérni?
Amennyiben több pedagógus, vagy egy egész tanári kar összefog, jelentős kedvezményt tudunk felajánlani. Az igényt az info@oraterv.hu címen jelezhetik.
Mi történik az adataimmal?
A megadott személyes információkat az adatvédelmi szabályzatnak megfelelően tároljuk. Harmadik személynek nem adjuk ki.

Pin It on Pinterest

Share This