tanulók nevetnek

TANTÁRGY: bármely   KOROSZTÁLY:óvoda, alsótagozat, felsőtagozat, középiskola, felnőtt     IDŐ:15- 45 perc    MUNKAFORMA:  egyéni,páros, csoport ESZKÖZÖK:   feladatok  ELŐKÉSZÍTÉS:  szükséges  MIRE JÓ MÉG:környezeti tudatosság, csoportmunka

 

A „Madarak Fák Napja” egy világszerte ünnepelt esemény, melyet általában április vagy május hónapban tartanak meg, a tavasz virágzásának és a természet megújulásának idején. A nap célja, hogy felhívja a figyelmet a környezetvédelem fontosságára és az élővilág megőrzésére.

Az esemény története egyrészt az 1969-ben az Amerikai Egyesült Államokban történt eseményekre vezethető vissza. Ebben az évben egy olajszennyezés miatt több ezer madár pusztult el Santa Barbara partjainál Kaliforniában. Ennek hatására a környezetvédelmi aktivisták, köztük Denis Hayes és Gaylord Nelson szenátor kezdeményezésére 1970 áprilisában az első Föld Napját szervezték meg, amelyen világszerte milliók vettek részt.

A Madarak Fák Napját az Egyesült Államokban, 1970-ben tartották először. Az esemény koncepciója Richard St. Barbe Baker brit ökológus  nevéhez fűződik. Baker az erdők és fák fontosságára hívta fel a figyelmet, és ösztönözte az embereket arra, hogy aktívan részt vegyenek a fák ültetésében és az erdők megóvásában. Az esemény egyre népszerűbbé vált az évek során, és ma már számos országban, különféle kezdeményezések keretében ünneplik.

A Madarak Fák Napja célja nem csupán a faültetés, hanem a környezettudatosság és az ökológiai fenntarthatóság tudatosítása is. Az eseményeken általában különböző környezetvédelmi tevékenységek, faültetések, tisztítási akciók és oktatási programok zajlanak, hogy felhívják a figyelmet a természetvédelem fontosságára és az emberi tevékenység ökológiai lábnyomának csökkentésére.

Dokumentáld gyorsan, profin az óráidal, foglalkozásaidat

Legnépszerűbb óratervező sablonok

Ha hasznosnak találod  a bejegyzéseket a további tartalmakért kövess minket a facebookon!

Ezek is érdekelhetnek

Tankerületek által támogatott Óratervező és Egyéni fejlesztési terv programjaink: Kattints és tudj meg többet!

Tankerületek által támogatott Óratervező és Egyéni fejlesztési terv programjaink: Kattints és tudj meg többet!

Minden ami egy óraterv, egyéni fejlesztési terv elkészítéséhez kell egy csomagban! Előre beépített elrendezés- fejléc, óraterv kifejtése Szakkifejezések Formázott nyomtatási kép  Kiknek ajánljuk?  Óvodapedagógusoknak, tanítóknak és tanároknak 1-12. osztályig,...

Hogyan rendezd a konfliktusokat az osztályban? – konfliktus megoldó tréning feladatok

Hogyan rendezd a konfliktusokat az osztályban? – konfliktus megoldó tréning feladatok

Konfliktuskezelési feladatok segítenek a diákoknak megérteni és hatékonyan kezelni a konfliktusokat. Például szerepjátékok, ahol a diákok megjelenítik különböző konfliktushelyzeteket, majd közösen megbeszélik a legjobb megoldásokat. Ezek a csoportdinamikai feladatok segíthetnek az osztályközösség erősítésében, a diákok közötti kapcsolatok kialakításában és az együttműködési készségek fejlesztésében.

Pin It on Pinterest

Share This