TANTÁRGY: bármely KOROSZTÁLY:bármely     IDŐ: 45 perc    MUNKAFORMA:csoport      ESZKÖZÖK: laptop    ELŐKÉSZÍTÉS: szükséges  MIRE JÓ MÉG:összehangolás, ráhangolás, együttműködés, értékelés

1, Válassz egy képet, amelyek a jelenlegi témádba illik, vagy egy olyan képet, amelyikkel elő akarsz vezetni egy új témát! 

2, Nyiss meg egy online kirakó készítőt, vagy készíts egy asztali változatot. Használj az interaktív táblán, vagy laptopon a online puzzle kirakót, (a lap alján link).

3, Most jön a kooperáció: Alakíts ki  csapatokat különböző képesség diákokból. Hívd fel a diákok figyelmét, hogy ez nem verseny!  A csoport első tagja  kiválaszt egy képdarabot, majd a második tag is kiválaszt egy darabot, és megpróbálja hozzáilleszteni az első darabhoz, és így tovább, addig váltják egymást a csoporttagok, amíg a kép be nem fejeződik.

4, A képpel kapcsolatban további feladatokat kaphatnak. Használják laptopot a képekre vonatkozó információk megtalálásához, oldjanak meg feladatlapot vagy munkafüzeti feladatot.

5, A feladat befejeztével, mutassák be a csapatok, az elvégzett munkát.

6,Értékeljetek a közösen!

Hogyan értékeld a feladatot? Szempontok:

Tedd fel ezeket a kérdéseket a diákoknak- egyéni, csoportszinten vagy társértékelés formájában:

  • Sikerült összerakni a képeket? 
  • Sikerült a téma megismerése? Volt előzetes tudásuk a témával kapcsolatban? 
  • Hogyan alakult a kommunikáció? Vitatkoztak? Nyugodtan végigvárták a társuk munkáját? Igyekeztek segíteni egymásnak? Mindenki jól érezte magát a feladat végrehajtása közben?
  • Megtalálták az információkat, ki tudták tölteni a feladatlapot vagy munkafüzeti feladatot?
  • Mutassák be a csoportok a módszert, hogyan dolgoztak együtt a siker érdekében!

  Online puzzle lelőhely (rengeteg van) : https://www.jigsawexplorer.com/ Saját képet is lehet feltölteni!  

Ezek is érdekelhetnek

Tankerületek által támogatott Óratervező és Egyéni fejlesztési terv programjaink: Kattints és tudj meg többet!

Tankerületek által támogatott Óratervező és Egyéni fejlesztési terv programjaink: Kattints és tudj meg többet!

Minden ami egy óraterv, egyéni fejlesztési terv elkészítéséhez kell egy csomagban! Előre beépített elrendezés- fejléc, óraterv kifejtése Szakkifejezések Formázott nyomtatási kép  Kiknek ajánljuk?  Óvodapedagógusoknak, tanítóknak és tanároknak 1-12. osztályig,...

Hogyan rendezd a konfliktusokat az osztályban? – konfliktus megoldó tréning feladatok

Hogyan rendezd a konfliktusokat az osztályban? – konfliktus megoldó tréning feladatok

Konfliktuskezelési feladatok segítenek a diákoknak megérteni és hatékonyan kezelni a konfliktusokat. Például szerepjátékok, ahol a diákok megjelenítik különböző konfliktushelyzeteket, majd közösen megbeszélik a legjobb megoldásokat. Ezek a csoportdinamikai feladatok segíthetnek az osztályközösség erősítésében, a diákok közötti kapcsolatok kialakításában és az együttműködési készségek fejlesztésében.

Pin It on Pinterest

Share This