TANTÁRGY: bármely KOROSZTÁLY:bármely     IDŐ: 45 perc    MUNKAFORMA:csoport      ESZKÖZÖK: laptop    ELŐKÉSZÍTÉS: szükséges  MIRE JÓ MÉG:összehangolás, ráhangolás, együttműködés, értékelés

1, Válassz egy képet, amelyek a jelenlegi témádba illik, vagy egy olyan képet, amelyikkel elő akarsz vezetni egy új témát! 

2, Nyiss meg egy online kirakó készítőt, vagy készíts egy asztali változatot. Használj az interaktív táblán, vagy laptopon a online puzzle kirakót, (a lap alján link).

3, Most jön a kooperáció: Alakíts ki  csapatokat különböző képesség diákokból. Hívd fel a diákok figyelmét, hogy ez nem verseny!  A csoport első tagja  kiválaszt egy képdarabot, majd a második tag is kiválaszt egy darabot, és megpróbálja hozzáilleszteni az első darabhoz, és így tovább, addig váltják egymást a csoporttagok, amíg a kép be nem fejeződik.

4, A képpel kapcsolatban további feladatokat kaphatnak. Használják laptopot a képekre vonatkozó információk megtalálásához, oldjanak meg feladatlapot vagy munkafüzeti feladatot.

5, A feladat befejeztével, mutassák be a csapatok, az elvégzett munkát.

6,Értékeljetek a közösen!

Hogyan értékeld a feladatot? Szempontok:

Tedd fel ezeket a kérdéseket a diákoknak- egyéni, csoportszinten vagy társértékelés formájában:

  • Sikerült összerakni a képeket? 
  • Sikerült a téma megismerése? Volt előzetes tudásuk a témával kapcsolatban? 
  • Hogyan alakult a kommunikáció? Vitatkoztak? Nyugodtan végigvárták a társuk munkáját? Igyekeztek segíteni egymásnak? Mindenki jól érezte magát a feladat végrehajtása közben?
  • Megtalálták az információkat, ki tudták tölteni a feladatlapot vagy munkafüzeti feladatot?
  • Mutassák be a csoportok a módszert, hogyan dolgoztak együtt a siker érdekében!

  Online puzzle lelőhely (rengeteg van) : https://www.jigsawexplorer.com/ Saját képet is lehet feltölteni!  

Ezek is érdekelhetnek

Utolsó 1 perc a tanítási órán

Utolsó 1 perc a tanítási órán

TANTÁRGY: bármely       IDŐ: 1 perc perc   KOROSZTÁLY: 6-18     MUNKAFORMA: csoport, plénum      ESZKÖZÖK: nem szükséges ELŐKÉSZÍTÉS:nem  szükséges  MIRE JÓ MÉG: motiváció, óra tudatos lezárása, önreflexió A tanítási órák tudatos lezárása, megkoronázza a tanítás órát....

Pin It on Pinterest

Share This