TANTÁRGY: bármely KOROSZTÁLY:bármely     IDŐ: 15-25 perc    MUNKAFORMA:egyéni      ESZKÖZÖK: laptop   ELŐKÉSZÍTÉS: nem szükséges  MIRE JÓ MÉG: ráhangolódás, dokumentáció

A tartalmat a pedagógus adja!

A kirakós kooperatív óraszervezés iránti nagy érdeklődés nyomán elkészítettem a Classbook- óratervező B programba egy általános kooperatív óraszervezés ledokumentálását! Ennek a részletes nyomon követését láthatod.

Mindent tartalmaz, amely a pedagógus előmeneteli és a szakértő kézikönyv ajánl. A fejléc az oszlopok, és a  tartalom is. A videón látható, hogy hogyan tükrözi a program az előírásokat.

De vissza a szerkesztéshez:

1, Először a fejlécet fogom elkészíteni. Megnyitok egy új lapot a Classbook-óratervezőben.Látszik, hogy teljesen üres.

2, Az előre bevitt nevet és osztályt, csak bekattintom, egy mozdulattal.

3, Beírtam az óraszámot, a dátumot és a témát. Most elkezdem KIVÁLASZTANI az óra-cél és feladatrendszerét, didaktikai feladatokat, tantárgyi kapcsolatokat, forrásokat. ( Lenyitom az ablakot és a megfelelő szóra kattintok) Ezeket tartalmazza a program, nem kellett őket beírni. Ha hiányzik valami az üres sorba beírható.

Látszik, hogy többet is kiválaszthatok:

A fejléc szerkesztésével 5 perc alatt végeztem. Gondolkodtam is közben és válogattam a felsorolt lehetőségek közül.

Most jön az óra részletezése: Itt most nekem csak 2 óra látszik de végtelen óratervet is kiválaszthatok.

Mindent sort szépen elkülönülten szerkeszthetek meg. Itt még üres a lap most kezdem.

Beírom, az időt és az órán belül, hanyadiként szeretném látni az óraterven. Látszik, hogy megint kiválaszthatók az óra menete is, a módszerek, a tanulói munkaformák, eszközök.

Már a 4. sort írom, eddig a kezdéstól 12 perc telt el.

Kicsit lelassultam a végére. Összesen 23 perc alatt sikerült összeállítani az óratervet. Látszik a képeken, hogy az időkeret rubrikában folyamatosan számolja a perceket, nem kell észben tartani.

A végeredmény: portfólióálló óraterv, nyomtatható állapotra készítettem. Tartalmaz minden fontos adatot: Ki tanít? Hol tanít? Mikor tanít? Óra célja? Feladatok.Óra menet lebontva. A program több mint 500 szakkifejezést tartalmaz, amely szaktól függően személyre szabható.

Készítsd velünk az óratervedet a 2018-19-es tanévben is. Idén kedvezménnyel!

Pin It on Pinterest

Share This