0 Items

Részösszeg: Ft


Nincsenek termékek a kosárban.

Mindjárt beköszönt a karácsony! Utolsó simításként jól jöhet a karácsonyi ppt-re, üdvözlő,- képeslapunkra egy igazi ünnepi felirat.

Sokszor azt gondolom amikor képet szerkesztek, hogy nem elég jó kellene egy kis plusz, amitől az egész kép élni kezd, megváltozik az egész hangulata. Sok munkaórát beleáldozok, hogy olyan legyen minden, ahogy elképzelem. Pedig, karácsonyi betűtípusokból rengeteg van fent az interneten, csak tudni kell őket megtalálni és használni.

Hol keressük őket?

Angolul a betűtípusokat- “Font” -nak hívják. Ha angolul beírjuk a keresőbe , sok betűtípust tartalmazó oldalt ad fel. A következő oldalakon találhatunk gyönyörű betűket:

Ezek csak példaoldalak, több száz oldal is foglalkozik betűk értékesítésével.

Mire figyeljünk oda ha betűt választunk?

Három dologra kell odafigyelni. Sok gyönyörű betű ingyenes(!) de legtöbb személyes használatra, ha üzleti célra akarjuk őket használni, már fizetősek. A személyes használatra szánt betűk: “free for personal use” vagy  “only for personal use” feliratot kapnak. Amelyek üzleti célra- például hírdetésekben – is használhatók ingyenesen “free for commercial use” felirattal látnak el.

Nézzük meg, hogy árvíztűrő-e?  Mi? Hogyan? Ha magyarul írunk szükség lehet rá, hogy a stílusunk, minden betű esetében szépen mutasson. Írjuk be a “write your text”- hez, hogy árvíztűrő tükörfúrógép. Ez a halandzsa minden magyar ékezetes betűt tartalmaz, így könnyen kijön, ha valamelyik betűt nem tartalmazza az adott stílus. A legtöbb esetben  az Ő és Ű betűk hiányoznak.

Milyen stílust keresünk?

Klasszikust vagy inkább vidámat? Van-e vastag betűtípusa vagy esetleg dőlt?

Hogyan jussunk hozzá a szép betűkhöz?

Ha tudjuk, hogy melyik betűtípust szeretnénk, írjuk be a betűt az oldal keresőjébe, vagy írjuk azt, hogy “christmas”. A 1001fonts.com – 80 karácsonyi betűt is feladott. A Mountains of christmas betűtípust a 1001fonts.com oldalon találtam.

Ez a betű letölthető felhasználható üzleti célra is korlátozás nélkül. Rákattintok a downloadra!

Le is töltötte a gépemre! Látszik, hogy 2 féle stílust is tartalmaz. Egy normál (regular) és egy vastag(bold)

változatot. Egyszerűen rákattintok kétszer és telepíteni kezdi.

Látszik, hogy ez a betű nem teljesen árvíztűrő. Az Ő és az Ű betűk nincsenek kidolgozva. Rákattintok a telepítésre!

A telepítés a háttérben megtörténik. Ha megnyitom például a word szövegszerkesztőt, nincs más dolgom csak megkeresni a betűtstílust és már használhatom is! 🙂 Ezek után nézegess gyönyörű betűket. A neve alapján ki is választhatod őket és telepítheted saját magadnak! Keresel karácsonyi idézeteket? Itt találsz párat!

 

 

Pin It on Pinterest

Share This