Óraterv A és B rövid összefoglaló

 

Az útmutató a pedagógusok minősítési rendszerében Pedagógus I. és Pedagógus II. fokozatba lépéshez  ajánlásában a 12. és 13. számú mellékletként két ajánlott óraterv minta szerepel. Nézzük meg a két képet!

 

Mi az azonosság és a különbség a kettő között?

 

A fejléc mindkét változatban ugyanaz

  1. Fel kell sorolni az alapvető adatokat. Ki tanít, milyen műveltségi területen, milyen tantárgyat, hányadik osztályban.
  2. Majd jönnek a tanítási óra alapvető információi. Mi az óra témája, célja, didaktikai feladatai, tantárgyi  kapcsolatok, források, dátum

Az óratervek részletezésében van különbség


Az óraterv „B” változat egy egyszerűsített formában, az óra menetében, foglalja össze a tanári és tanulói tevékenységeket és a feladatok fejlesztési céljait. Az „A” verzióban a tanári és tanulói tevékenységeket külön kell tervezni.

Források:

Útmutató a pedagógusok minősítési rendszerében a Pedagógus I. és Pedagógus II. fokozatba lépéshez (pdf) (hatodik változat)

Pedagógiai-szakmai ellenőrzések eljárásrendjét, elvárásrendszerét, eszközeit, módszereit tartalmazó, intézménytípusok szerinti kézikönyvek (ötödik kiadás)

Amennyiben ezeknek megfelelő óraterveket szeretnél szerkeszteni, ezt megteheted gyorsan könnyedén az óratervező programjainkban:

Classbook-óratervező A

Classbook-óratervező B

Skillful-egyéni fejlesztési terv

Lentebb elolvashatod  és megnézheted az információket, előnyöket, amelyek a programok használatával járnak

Minden ami óraterv elkészítéséhez kell egy csomagban!

  • Előre beépített elrendezés- fejléc, óraterv kifejtése
  • Szakkifejezések
  • Tárolási lehetősáég
  • Formázott nyomtatási kép

 

Kiknek ajánljuk? 

Óvodapedagógusoknak, tanítóknak és tanároknak 1-12. osztályig, gyógypedagógusoknak, fejlesztőpedagógusoknak

Mire használhatók a sablonok?

Röviden? Óratervek és óravázlatok készítésére. Hosszabban: a Classbook-óratervezőben sablon segítségével magunk válogathatjuk kattingathatjuk be a tanítási óra elemeit. Így gyorsan és az Útmutatókban foglaltak szerint elkészülnek az óratervek.

Elfogadják portfólióban, látogatásokkor?

Útmutató a pedagógusok minősítési rendszeréhez iránymutatásai alapján készült, a formai előírások betartásával.

Megvásárolható óratervező programok

Ha hasznosnak találod  a bejegyzéseket a további tartalmakért kövess minket a facebookon!

Almatorony

Almatorony

TANTÁRGY: környezet, biológia, természetismeret, technika, fizika   KOROSZTÁLY:alsó, felső tagozat, középiskola    IDŐ:25-45 perc    MUNKAFORMA:  csoport ESZKÖZÖK:   alma hurkapálcika,   ELŐKÉSZÍTÉS: nem szükséges  MIRE JÓ MÉG: környezet, egészség tudatosítás,STEAM,...

Őszi gyümölcsök projekt

Őszi gyümölcsök projekt

TANTÁRGY: környezet, biológia, természetismeret   KOROSZTÁLY:óvoda, alsó tagozat     IDŐ:45-90 perc    MUNKAFORMA:  csoport ESZKÖZÖK:   szükséges  ELŐKÉSZÍTÉS: szükséges  MIRE JÓ MÉG: környezet, egészség tudatosításAz őszi gyümölcsök projektnap egy nagyszerű módszer...

Források:

Útmutató a pedagógusok minősítési rendszerében a Pedagógus I. és Pedagógus II. fokozatba lépéshez (pdf) (hatodik változat)

Pedagógiai-szakmai ellenőrzések eljárásrendjét, elvárásrendszerét, eszközeit, módszereit tartalmazó, intézménytípusok szerinti kézikönyvek (ötödik kiadás)

Pin It on Pinterest

Share This