„Minden nap egy alma és a doktort távol tartja”;  „Szereti más almáját enni”; „Későn érő alma tovább tart”; „A tiltott alma mindig jobb ízű”; „Nem esik messze az alma a fájától” – ezek a népi szólások, közmondások is bizonyítják, hogy az alma a legfontosabb  gyümölcs számunkra. Ezért bármikor aktuális ,könnyen elérhető, kicsiktől- a nagyokig újra és újra felfedezhetik maguknak, egy  egészségnap vagy projektnap keretében.

A bejegyzésben almás ügyességi játékok, alma-ötletelő, almás- recept, almás mesék, letölthető alma színező található.:)

Almás ügyességi játékok

Almahámozó

Minden játékosnak egy almát adunk. Feladatuk: minél hosszabb héjadarabokat hámozzanak le az almáról. A győztes az lesz akinek a kiterített almahéja a leghosszabb.

Almaszállítók

Sorversenybe illeszthető feladat. A gyerekek a homlokukat összeszorítva viszik az almát egyik helyról a másikra.  Az almaszállítók munkáját mini akadálypálya is nehezítheti.A párok váltahatják egymást, aki hamarabb beér a célba, az győz.

Hamm bekap!

Egy tálba almákat szeletelünk A gyerekeknek, hátratett kézzel kellett mihamarabb elfogyasztaniuk a felszeletelt almákat.

Almás helycsere

A gyerekek körbeülnek, egynek nincs helye, ő a körben áll. A gyerekeket elnevezzük sorban: alma, körte, szilva, gyümölcsös kosár. A játék vezetője kiált, pl. „alma!”, akkor az almák gyorsan helyet cserélnek, aki eddig állt, az is helyet kereshet magának, akinek nem jut hely, marad állva.

Letölthető nyomtatható almaszínező innen

Alma inspirációk

 

Almáspite golyók sütés nélkül

A leggyorsabban elérhető almás pite ízélmény! Próbáld ki Te is ezt a finom receptet! 🙂

 1. A golyókhoz
 2. 300 g alma (hámozott, reszelt)
 3. 2 teáskanálcitromlé
 4. 2 teáskanálfahéj (őrölt)
 5. 200 g keksz – háztartási (darált)
 6. 100 g porcukor
 7. A hempergetéshez
 8. 30 g porcukor
 9. 1 kávéskanálfahéj (őrölt)

Elkészítés: 30 perc

 1. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, hozzáadjuk a citromlevet, és a fahéjat, cukrot majd alaposan kinyomkodjuk vagy puhára pároljuk.
 2. Ha pároltuk, kicsit hagyjuk hűlni.
 3. Hozzáadjuk a darált kekszet. Egy jól formálható tésztát kell hogy kapjunk, ha nem áll össze kekszet adhatunk még hozzá.
 4. A porcukrot, és a fahéjat összekeverjük, és meghempergetjük benne a golyókat.
 5. Kipróbálhatjuk még dióval, mandulával is! Igazi téli csemege.

HÁROM ALMÁS MESE: Sutov: Az alma, Szutyejev: Az alma, Fésűs Éva: A hencidai aranyalma

Forrás: https://cookpad.com/hu/      http://sandskarakter.hu/      https://jatsszunk-egyutt.hu   WWW.PINTEREST.COM

 

Olvass több hasonló bejegyzést

Ezek is érdekelhetnek

Almatorony

Almatorony

TANTÁRGY: környezet, biológia, természetismeret, technika, fizika   KOROSZTÁLY:alsó, felső tagozat, középiskola    IDŐ:25-45 perc    MUNKAFORMA:  csoport ESZKÖZÖK:   alma hurkapálcika,   ELŐKÉSZÍTÉS: nem szükséges  MIRE JÓ MÉG: környezet, egészség tudatosítás,STEAM,...

A legjobb tanulási módszer alapja az „áramlás”. Hogyan juttasd el a tanulóidat a flow állapotba? 8 egyszerű lépés.

A legjobb tanulási módszer alapja az „áramlás”. Hogyan juttasd el a tanulóidat a flow állapotba? 8 egyszerű lépés.

TANTÁRGY: bármely  KOROSZTÁLY:bármely     IDŐ: 45 perc    MUNKAFORMA: egyéni páros csoport ESZKÖZÖK:   nem szükséges  ELŐKÉSZÍTÉS: nem szükséges  MIRE JÓ MÉG:összehangolás, ráhangolás, pozitív légkör megteremtése, konentrációs feladatAz „áramlás” vagy angolul flow...

Tavaszidekoráció

Tavaszidekoráció

Mire lesz szükséged? Anyagok: 80–120 g / m²-es  papír rózsaszín árnyalatokban, fekete papír, ragasztópisztoly, kézműves ragasztó,  húr akasztásra, olló 1) Szirom sablon méretek:  12 x 12 cm, 13 x 13 cm, 14 x 14 cm, 15 x 15 cm, 16 x 16 cm 2) 35 cm x 35 cm = 5 négyzet...

Pin It on Pinterest

Share This