TANTÁRGY: bármely  KOROSZTÁLY:bármely     IDŐ: 5-10 perc    MUNKAFORMA: csoport ESZKÖZÖK:   színes ragasztószalag  ELŐKÉSZÍTÉS: 2perc szükséges  MIRE JÓ MÉG:összehangolás, ráhangolás, pozitív légkör megteremtése, konentrációs feladat, agytréning

Folyó és a partja

Két csíkot rajzolj/ húzz ki a padlón egymással szemben kb 1 méterre párhuzamosan. A gyerekek álljanak a csíkon kívül. Ha azt mondod folyó beugranak a csíkon belülre. Ha azt mondod part kiugranak. Ha valaki eltéveszti, kiáll. 

Pom-pom fújás

Ragassz végig különböző színű csíkokat a padlón. Vegyél egy pom-pom-ot és szívószálat. A cél, hogy a gyerekek próbálják meg végigfúni a pom-pomot a vonal mentén. 

Ugróiskola boster

Mint egy kicsinyített akadálypálya. A videón megnézheted, hogyan tudod az ugróiskolát kiegészíteni feladatokkal. Akár egy folyósónyi méretben is.

Páros akadálypálya

Amikor magadra és a párodra is egyformán kell figyelned.

Ragassz két különböző útvonalat ragasztószalagból a padlóra. A párok szembefodulnak és megfogják egymás kezét. Egyszerre kell végighaladniuk a pályán miközben mindketten szándékosan más útvonalat járnak be.

 

Tükröződő

Ragassz fel annyiszor 2 tappancsot, és körbe színes korongokat ahány gyerekre tervezed a játékot. Egymással szemben álljon 2 a gyerek  vagy akár többen is nagyobb körben. A gyerekek álljanak a tappancs közepére. Az első ugorjon mindkét lábával különböző körökre, a többiek utánozzák.

Színkirakó sok variációs lehetőséggel

Találd meg a párját. Most jelen esetben az ugyanolyan színű tárgyat. De pár vagy ellentét vagy kis és nagybetű, vagy idegenszó és jelentése is kirakható, szóval a sor végtelen…

 

Ezek is érdekelhetnek

Pin It on Pinterest

Share This