0 Items

Részösszeg: Ft


Nincsenek termékek a kosárban.

Óraterv A és B rövid összefoglaló

 

Az útmutató a pedagógusok minősítési rendszerében Pedagógus I. és Pedagógus II. fokozatba lépéshez  ajánlásában a 12. és 13. számú mellékletként két ajánlott óraterv minta szerepel. Nézzük meg a két képet!


Mi az azonosság és a különbség a kettő között?

 

A fejléc mindkét változatban ugyanaz

  1. Fel kell sorolni az alapvető adatokat. Ki tanít, milyen műveltségi területen, milyen tantárgyat, hanyadik osztályban.
  2. Majd jönnek a tanítási óra alapvető információi. Mi az óra témája, célja, didaktikai feladatai, tantárgyi  kapcsolatok, források, dátum

Az óratervek részletezésében van különbség


Az óraterv “B” változat egy egyszerűsített formában, az óra menetében, foglalja össze a tanári és tanulói tevékenységeket és a feladatok fejlesztési céljait. Az “A” verzióban a tanári és tanulói tevékenységeket külön kell tervezni.

Forrás:A 2017. és a 2018. évi minősítővizsgára, minősítési eljárásra készülő pedagógusok munkáját segítő Útmutató a pedagógusok minősítési rendszerében Pedagógus I. és Pedagógus II. fokozatba lépéshez (pdf)

Hasonlítsuk össze a Classbook-óratervező program és az Útmutató óraterv képét!


Classbook-óratervező programmal mindkét változatot nagyon gyorsan, és könnyen elő lehet állítani. Nézzük meg a képet! Így néz ki egy minta óraterv B változatban.
Teljes mértékben az Útmutató előírásait követi!

Amennyiben kíváncsi rá, hogy hogyan lehet A és B változatban is gyorsan és könnyen tervezni a kép alatt talál információt!

A lényeg: hogyan lehet az óratervek elkészítését felgyorsítani?

A programba egyszer kell bevinni  a pedagógusra vonatkozó információkat, később egy kattintással be lehet szerkeszteni az óratervbe RÁADÁSUL  a programok tartalmaznak több mint 500  pedagógiai szakkifejezést az óra céljához, didaktikai feladatokhoz, kapcsolatokhoz, forrásokhoz, óra menetéhez, módszerekhez, tanulói és tanári tevékenységekhez, munkaformákhoz, eszközökhöz, ezeket is elég bekattintani, nem kell begépelni!  De korlátlanul bővíthető minden sor és oszlop!
 
Az összképhez nem kell szerkeszteni, csak kattintani kell és előáll a kész óraterv!

Ha kíváncsi további bemutatóra ide kattintson!

Pin It on Pinterest

Share This