Ezen az oldalon megtudhat mindent a Classbook óratervező és a Skillful egyéni fejlesztési terv programról

Leírások, videós program bemutatók, gyakran ismételt kérdések

Kiknek ajánljuk programjainkat?

Óvodapedagógusoknak, gyógypedagógusoknak, fejlesztőpedagógusoknak, tanítóknak és tanároknak 1-12. osztályig

Mire használhatók a programok?

A Classbook-óratervező programmal a mai kor elvárásának megfelelően magas szakmai színvonalú, differenciált foglalkozások, órák megtervezését dokumentálást lehet elvégezni. Általános elvárás, hogy az órák változatosak, érdekesek legyenek. A program lehetővé teszi, hogy  pár kattintással jól átlátható terveket alkossunk.

A Skillful egyéni fejlesztési terv az Sni és Btmn gyerekekkel foglalkozók igényeire lett szabva, amikor fejlesztési területek, célok  szerint lehet a tevékenységeket dokumentálni.

Elfogadják portfólióban, látogatásokkor?

Útmutató a pedagógusok minősítési rendszeréhez iránymutatásai alapján készült, a formai előírások betartásával. (Lásd gyik a lap alján)

Mivel tud többet mint a word szerkesztő, amit eddig használtam?

Több látványos megoldás gyorsítja fel a munkát:

 • A szótárfunkcióval több mint ezer órai elemet, szakkifejezést is egy kattintással előhívhatunk.
 • A pár perc alatt elkészített tervet, nem kell a szöveget formázni, azonnal nyomtatható, pdf-ben menthető a további használatra. Látványos és szép a végeredmény.
 • A pedagógusok előmeneteli rendszerében előírtaknak megfelelő formátumban A és B változatban teszi lehetővé a tananyag megtervezését
 • A programot könnyen érthető, magyar nyelvű instrukciók is segítik, ami alapján első használat után könnyen megtanulhatóvá teszi a programot.
 • Tároló funkcióval is el lett látva. Az adott óratervhez csatolható kép, word, excel dokumentum. Akár feladatlapokat vagy mondjuk egy óra értékelését ( dolgozatokat scannelve) is tárolhatjuk.
 • Az új tanévben pár kattintással átvihetők a tervek a következő tanévre. Amennyiben szükséges újra szerkeszthetőek az óratervek.

Akik már kipróbálták

Teszteltem és tanultam a használatát a Classbook óratervezőnek, és elkészítettem a tanfelügyeletemre az óraterveimet! Elfogadták és nagyon részletesnek tartották. Tehát, bátran ajánlom mindenkinek, mert nagyon nagy segítséget nyújt a tervező munkában és végre nem kell több órán át szerkeszteni, írogatni, formázgatni az óraterveket. Nagy segítséget nyújt a tanórai tervező munkámban. Javaslom, bátran kezdjétek el használni a siker nem marad el!

Jobbágy Miklósné Erzsi

szaktanácsadó

“A CLASSBOOK-óratervező az alap- és középfokú oktatásban dolgozó tanítóknak és tanároknak készült, a pedagógusok előmeneteli rendszerében ajánlottak alapján. Ezért szaktól függetlenül bármelyik tanóra vagy foglalkozás megtervezésére kiválóan megfelel.”

Modern Iskola

moderniskola.hu

“Kipróbáltam a Classbook óratervezőt.Az alkalmazás hasznos segítője lehet minden pedagógusnak, aki a munkájához óravázlatokat készít.
Kevés idő alatt készíthetünk szép igényes óravázlatokat.”
Tóth Lászlóné

tanár

A videón azt mutatjuk be, hogy az Útmutató a pedagógusok minősítési rendszerében ajánlott óratervek milyen könnyen és szépen megjeleníthetőek a Classbook óratervező programban.

A videón azt mutatjuk be, hogy a Skillful egyéni fejlesztési terv programban tényleg percek alatt lehet részletekbe menően rögzíteni a dokumentációkat, naplókat, terveket.

Gyakran ismételt kérdések

Kezdetek

Miért alkottuk meg a Classbook-óratervező és a Skillful egyéni fejlesztési terv író programokat?

Azért alkottuk meg a programot, mert felmerült az igény, hogy a minőségi munka nem menjen a pedagógusok szabadidejének a rovására. A tanítási órákra való felkészülés minél könnyebb de szakszerű legyen.

Milyen elismeréseket kapott a program?

Több mint 4 éve dolgozunk programjaink fejlesztésén, finomításán. Eddig több mint 2000 pedagógussal tartottuk a kapcsolatot. Folyamatosan figyelembe vesszük a tanároktól, tanítóktól, szakfelügyelőktől jövő javaslatokat, és beépítjük a programokba. Iskolák komplett tantestülete tervezi velünk foglalkozásait. Facebook oldalunk több mint 2500 követővel rendelkezik, facebook csoportban majdnem 5000 csoporttag található. Vállalkozásunk 2017-ben megkapta a Széchenyi terv digitálisan felkészült vállalkozás minősítést.

Miért kellenek az óravázlatok?

A pedagógusok értékelésekor a tanfelügyelők a 326/2013. (VIII.30.) Kormányrendelet (a továbbiakban: Kormányrendelet) 148. § (2) bekezdésében foglaltak alapján kötelesek áttekinteni az alábbi dokumentumokat, így ezek előkészítésére az ellenőrzött pedagógusoknak előre föl kell készülniük:

 • a meglátogatott órákra vonatkozó tanmenetek,
 • a meglátogatott órák óraterve vagy foglalkozásterve,
 • az egyéb foglalkozások (szakkör, korrepetálás, stb.) tervezési dokumentumai,
 • a foglalkozások haladási és osztályozó naplója,
 • a meglátogatott órákon részt vevő tanulók füzete.

Természetesen a tanfelügyeleti ellenőrzésről szóló hivatalos tájékoztatás előtt sem a pedagógus sem az igazgató nem tudja, hogy melyik órát látogatja meg a tanfelügyelet, de a dokumentumokat úgy kell előkészíteni, hogy azok megfeleljenek az elvárásoknak.

Pedagógus portfólió, látogatások formai elvárásainak megfelel?

Mindkét program a Pedagógusok előmeneteli rendszerében előírtaknak megfelelően fekete, Times New Roman 12-es betűvel dolgozik.

Technikai kérdések

Milyen rendszer alatt működnek a programok? Mekkor a helyigénye?

A programok windows rendszer alatt működnek,38 Mb helyigénnyel.

Mi a teendőm a program első használatba vételekor?

A programok 4 módon tartalmaznak részletes leírást. A programokban található egy használati kézikönyv, továbbítunk egy rövidített útmutatót, a honlapon található részletes videós bemutató magyarázattal, és a programok maguk is tartalmaznak magyar nyelvű instrukciókat a használattal kapcsolatban.

Hányan használhatják a programot?

A program egy felhasználóra van tervezve. A profil kialakítása után adatainkat csak be kell kattintani, a rendszer önmagától kitölti a megfelelő sorokat.

Mit tegyek ha lejár a licencem?

Amennyiben szeretné megújítani licencét kérem írjon az info@oraterv.hu oldalra.

Ha lejár a licencem elvesznek az óraterveim is?

A válasz:nem. Az terveket el lehet menteni saját gépre, onnan bármikor előhívhatóak. A program a licenc megvásárlását követően lesz aktív.

Ha problémám merült fel a programmal kapcsolatban hol jelezhetem?

Amennyiben bármilyen kérés kérdés vagy probléma merül fel a honlapon keresztül a kapcsolatfelvételi lapon vagy az info@oraterv.hu címen jelezhető. A lehető legrövidebb idő alatt válaszolunk. Az eddigi tapasztalat alapján egyértelműen kijelenthető, hogy kizárólag olyan típusú problémák merülnek fel, amely az általunk adott instrukciók alapján, könnyedén kiküszöbölhetőek.

Rendelés

Mi a teendőm rendeléskor?

Megrendelés menete
új vásárláshoz és licenc-idő meghosszabbításhoz
1, Válasszon ki egy terméket , és kattintson rá! A következő oldalon, egy részlettes leírás található a termékről, itt kell kattintani a KOSÁRBA RAKOM gombra! További termékek választhatók, a VÁSÁRLÁS FOLYTATÁSA gomb megnyomásával. Automatikusan visszakerül a boltba.

2, Folytassuk a vásárlást! Kattintson a KOSÁR gombra! Van kuponja? Írja be a kuponkódot és nyomja meg a KUPON BEVÁLTÁSA gombot! Nyomja meg a TOVÁBB A PÉNZTÁRHOZ gombot!

3,Töltse ki az adatait! Ellenőrizze le az adatait! Főleg az email címet mert ez a legfontosabb kommunikációs csatorna! Kattintson a közvetlen banki átutalásra, pipálja be az Adatkezelési tájékoztatót és az Általános szerződési feltételeket! Majd nyomja meg a MEGRENDELÉS ELKÜLDÉSE gombot!

4, Ebben a pillanatban meg is érkezett a visszaigazolás a saját, megadott email címre.Most annyi teendő van, hogy a levélben megadott számlaszámra fizesse be a vételárat!

5, Amint az utalás teljesül egy számlát és egy teljesített rendelésről szóló értesítést küldünk az email címre. A letöltésre kell kattintani, és letölteni a file-okat! A file-okat a rendszer egyszer engedi letölteni.

Hogyan tudok kedvezményt elérni?

Amennyiben több pedagógus, vagy egy egész tanári kar összefog, jelentős kedvezményt tudunk felajánlani. Az igényt az info@oraterv.hu címen jelezhetik.

Mi történik az adataimmal?

A megadott személyes információkat az adatvédelmi szabályzatnak megfelelően tároljuk. Harmadik személynek nem adjuk ki.

Van még kérdése? Tegye fel!

Pin It on Pinterest

Share This